Lyžovačku pred voľbami uprednostnil jednoducho preto, že je sneh

26.11.2005 Poprad

Štrbské Pleso 26. novembra (TASR) - Záujem lyžiarov z Tatier, ich blízkeho i širšieho okolia sa dnes sústredil na Štrbské Pleso, kde na svahu Interski odštar...
Štrbské Pleso 26. novembra (TASR) - Záujem lyžiarov z Tatier, ich blízkeho i širšieho okolia sa dnes sústredil na Štrbské Pleso, kde na svahu Interski odštartovali v piatok (25.11. ) lyžiarsku sezónu 2005/2006.

Dobrú lyžovačku si pochvaľovali viacerí. \"Trochu nepríjemná bola cesta autom, ale na svahu je super, \" konštatoval tridsiatnik Vladimír z neďalekej podhorskej obce. Pre TASR povedal, že \"na lyžovačku sa vybral jednoducho preto, že je sneh a ktovie, či na Vianoce bude tiež. Chcem preto využiť každú voľnú chvíľu\". Na otázku, či pôjde voliť odpovedal, že ešte nie je rozhodnutý, ale za podstatnejšie považuje voľby do orgánov miestnej samosprávy, ktoré sa ho ako občana bezprostredne dotýkajú, keďže všetkých kandidátov aj osobne pozná.
Vytrvalé sneženie vylákalo do Tatier aj prvých bežkárov a nedočkaví sú skialpinisti. Podľa informácií Horskej záchrannej služby platí vo Vysokých Tatrách prvý stupeň lavínového nebezpečenstva, v Západných Tatrách a Veľkej Fatre druhý.
 

Vyberte región

mark